събота, 25 юни 2016 г.

Mid-Year Book Freak Out Tag


Здравейте! След почти едномесечно отсъствие поради училищните ми задължения, ето ме и мен с таг, посветен на шестия месец от годината, бележещ и половината от нея! Благодаря много на Теди за този таг! Аз от своя страна тагвам ЙолиМари и Павлина! :3 

1. Най-добрата книга за 2016.
След кратък размисъл съм вече сигурна, че книгата, прочетена досега, която най-много ме разчувства, впечатли, накара да се влюбя е "Всички наши места" на Дженифър Нивън. Въпреки че ми издадоха елемент от съществено значение за един от героите, това не попречи да книгата да се превърне в една от любимите ми. 

2. Най-доброто продължение за 2016.
Така се случи, че досега през 2016 не съм прочела много продължения на поредици, а по-скоро първите части на много и също самостоятелни романи. Е, това определено е нещо, с което бих могла да наваксам през тъй бленуваното лято! Все пак в категорията попада "Да се биеш с Рубен Улф" - втората част от трилогията на Маркъс Зюсак.

3. Новоиздадени книги, които искаш да прочетеш, но все още не си.
"Двор от рози и бодли", също и "Тъмна дарба", "Тези плитки гробове", "Илумине", "Правилата на привличането", "Аз още броя дните" и др.

4. Най-желани предстоящи издания през втората половина от годината.
Несъмнено "Летни дни и летни нощи".

5. Най-голямо разочарование.
Истинско разочарование си беше "Обсидиан" - първата част от поредицата "Лукс". Не ми хареса още от самото начало с наивната си история и стил на писане, но все пак и дадох шанс до средата. Повече не можах да издържа и я оставих. Не смятам да продължавам с поредицата.

6. Най-голяма изненада.
"Гневът и зората" ме изненада изключително приятно - не очаквах, че романът е толкова прелестен във всяко едно свое отношение. Също и "Град от кости" беше изненада за мен, тъй като открай време мнението ми за поредицата не е особено положително. Е, след прочита 

7. Любим нов автор (с дебютна книги или нов за теб).
Джеръм Селинджър. Закупих си книга с негови разкази, които започнах още в същия ден. Мога да кажа, че е изключително талантлив писател. Макар и сюжета да е далеч от гениалното, Селинджър изобразява историята, а и героите по невероятен начин, който няма как да не заплени читателя.

8. Нов герой, по когото си падаш.
Иии това ще да е Джейс.

9. Най-нов любим герой.
Ari от 'Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe'. В ревюто, което задължително ще напиша на тази книга, ще изкажа защо.

10. Книга, която те е разплакала.
От прочетените през тази година - "Всички наши места". Много ме разчувства...

11. Книга, която те е зарадвала.
Зарадва ме "Игра на маски", защото в края всичко се нареди така, както трябваше, а главната героиня премина през огромна промяна. Знам, че почти винаги става така, но в случая тази книга ме зарадва извънредно много.

12. Любима книга, превърнала се във филм, който си гледал-а тази година. 
Ще отговоря в бъдеще време - "Домът на Мис Перигрин за чудати деца". Очаквам филма с огромно нетърпение не защото книгата ми е чак толкова любима, а защото историята е оригинална във всяко едно отношение и много ми се иска да видя каква ще бъде и филмовата й адаптация.

13. Любимо ревю, което си написал-а през тази година.
Хм, най-много съм доволна как се получи ревюто на "Перфектна химия" - кликнете тук.

14. Най-красивата книга, която си си купила и-или получила.
"Звезден полет", "Илумине" и "Вестители".  Но и "Алена кралица" е прекрасна. И "Град от кости". Ох, много са!

15. Кои книги имаш нужда да прочетеш до края на годината.
На първо място ще сложа българските романи от списъка по литература, тъй като ще ги прочета в най-близко бъдеще. След тях поставям всички поредици, които искам да довърша и тези, които искам да започна. 

Съвсем скоро очаквайте ревютата ми на някои страхотни книги, които прочетох през месец юни. А дотогава пожелавам на всички весело лято! <3

4 коментара:

  1. Страхотен пост, Ади, и задължително да прочетеш ,,Тъмна дарба''! За ,,Обсидиaн'' и ,,Да се биеш с Рубен Улф'' си нямаш на идея колко съм съгласна. :D Благодаря много за тага <3 Възможно най-скоро ще го направя. :3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти и аз! Радвам се, че си съгласна с мен за "Обсидиан" и втората част на братята Улф :Д Ще очаквам и твоите отговори ! <3

      Изтриване
  2. Много хубав пост, Ади! <3 Благодаря ти искрено много за тага, най-късно понеделник ще го кача! Прегръдки <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря и аз! ^^ И страхотно, ще очаквам и твоя такъв пост! <3

      Изтриване