петък, 29 април 2016 г.

The Quotes Book Tag


Благодаря на Юлия К., че ме тагна да направя този страхотен таг! ^^
Аз от своя страна отбелязвам МариЕли и Павлина, но нека всеки се чувства поканен да го направи!

1. Отвори книгата, която те въведе в четенето и напиши любимият си цитат от нея или просто първият, който ти хване окото. 
"И тъй като истински влюбеният е щастлив само в минутата, в която вижда или притежава любимата си и страда през цялото останало време..." - Виктор Юго, "Клетниците"
2. Напиши любимият си цитат/цитати в този момент. 
"Проблемът на хората е, че през повечето време забравят за малките неща, а те са толкова важни. Всички са адски заети да чакат на местата за чакане. Ако спрем за миг и си припомним, че има места като кулата в Пурина и гледки като тази, ще сме по-щастливи.“ - Дженижър Нивън, "Всички наши места"
3. Цитат от любимата ти книга. 
"Не пропилявайте златото на вашите дни, поддавайки се на скуката, не се опитвайте да поправите непоправимото или да посвещавате живота си на невежите, пошли и вулгарни хора...Живейте! Живейте прекрасния живот, който е във вас! Не пропускайте нищо. Винаги търсете нови усещания. Не се страхувайте от нищо..." - Оскар Уйилд, "Портретът на Дориан Грей"
4. Цитат на любимият ти автор, който не е нужно да е от някоя книга, даже е препоръчително да не е.
"With freedom, books, flowers and the moon, who could not be happy?" & "To love oneself is the beginning of a lifelong romance." - Ocar Wilde 
5. Отиди до рафтовете и избери книга, която съответства на номера ти в клас, а ако не си ученик - номера на буквата, с която започва името ти. 
Избирам първата книга - " Кой знае? Може би твоята любов ще ме накара да забравя всичко, което ми се иска да не помня." - А. Дюма "Граф Монте Кристо"
6. Любим цитат от края на книга.
"Нямаше представа какво щеше да донесе бъдещето на всеки един от тях, защото възможностите бяха толкова безбройни, колкото и звездите. И всъщност това беше достатъчно." - Мелиса Ландърс, "Звезден полет"
7. Вземи някоя случайна книга и напиши първото цяло изречение, на което се спрат очите ти. 
"Той не те харесва истински Лейн, просто те иска, защото знае, че не може да те има." - Бени Хюбнер, Игра на маски
8. Цитат от книгата, която четеш сега. 
„Ръката й пулсираше – вцепенена и болезнена.
- Това ли е моментът, в който започваш да късаш тениската си на ленти, за да превържеш раната ми? – пошегува се тя. Мразеше вида на кръв, особено на собствената й.
-Ако искаше да ме видиш да разкъсвам дрехите си, можеше просто да ме помолиш! – той бръкна в джоба си и извади стилито си. – Щеше да е значително по-безболезнено.“ – Касандра Клеър, „Реликвите на смъртните: Град от кости“
9. Направи изречение от заглавие на книги. 
Ангелски полет и звездно нашествие в града на злополуките :D 
10. Кой цитат бе си сложил/а на чаша или тениска?
"Life can only be understood backwards but it must be lived forwards." или "After all this time? Always."
11. Кой цитат те обижда?
Ако някой има различно от моето мнение в никакъв случай не се обиждам. Най-много да си помисля колко заблуден е този човек. 
12. Кой цитат те описва най-добре? 
„Аз съм млада и затова знам, че думите ми не тежат много в този свят, но също така съм узнала достатъчно, че да разбера, че не можеш да контролираш действията на другите. Можеш единствено да контролираш какво ще направиш със себе си след това.“ - Рене Ахдие, "Гневът и зората"


И така, това беше всичко от мен за днес! Надявам се цитатите, които подбрах да са ви харесали. Светли Великденски празници на всички! :3

7 коментара:

  1. Мерси много за тага, Ади ^^ Цитатите, които си избрала са супер - особено тези, които си избрала да си сложиш на чаша. Always. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че са ти харесали ^^ Ще очаквам да прочета и цитатите, които ти ще избереш. И да, разбира се! Аlways *.*

      Изтриване
  2. Наистина си избрала прекрасини цитати! Особено много ми хареса този на последния въпрос :)

    ОтговорИзтриване
  3. Избрала си страхотни цитати. Надявам се да ти е било интересно! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, радва ме, че си отговорила на въпроса ми с обидния цитат.За момент се обърках XD Харесвам тези, които си споделила и изречението, което си направила :д

    ОтговорИзтриване