събота, 5 март 2016 г.

The TBR Book Tag

Здравейте! Днешната публикация ще бъде посветена на един много интересен за мен таг. Благодаря, на Paris Love, че ме номинира да го направя! От своя страна тагвам МариЕлена и Павлина :3




1. Как и къде следите вашата купчина с книги за четене?
Често използвам Goodreads и избирам книгите, които съм добавила в моя to-read лист, но в последно време има един куп книги, които съм си наумила да прочета, че не се нуждая от списък или специална купчинка.

2. Повечето ви книги за четене са на хартиен носител или в електронен формат?
На хартиен носител, но все пак се случва да прочета някоя и друга електронна книга на телефона си. Все пак това не можа да замени книжното тяло.

3. Как определяте коя да е следващата книга за четене?
Според настроението ми за това какъв жанр ми се чете - дали contemporary, антиутопия, романтика, криминале или пък класически роман. 

4. Посочете книгата която стой най-дълго в списъка ви за четене?
"13 причини защо". От доста време съм замислила да я прочета, но все още не е й е дошъл редът. 

5. Книга, която наскоро сте добавили към списъка си за четене?
"Обещавам ти провал" всъщност е последната книга, която съм добавила в списъка си за четене. Чух някои добри отзиви за нея, а и анотацията е доста примамлива, та смятам да я прочета.

6. Книга, която сте добавили с списъка си за четене заради красивата корица?
"Confess". Не се случва често да съдя книгата по корицата, но специално тази привлече вниманието ми и я добавих в списъка си още преди да прочета за какво се разказва.

7. Книга от списъка ти за четене, която не планираш да прочетеш?
Children shouldn't play with dead things. Не че не планирам да я прочета, но със сигурност няма да е в скоро време. 

8. Непубликувана книга, чиято поява очакваш?
От непубликуваните очаквам финалът на "Алена кралица" и "Стъкленият трон", защото това са двете ми най-любими дистопични поредици и се вълнувам за края им. Също и осмата част на "Хари Потър", за която скоро се разбра, че ще зарадва почитателите на момчето-магьосник по цял свят. От все още непреведените на български очаквам Dumplin'.

9. Книга от списъка ти за четене, която всеки ти препоръчва?
"Среднощна корона" - втората от поредицата "Стъкленият трон". Ще я прочета в близко бъдеще, горя от нетърпение да науча продължението на историята за Селена, Дориан и Каол, които вече заемат специално място в сърцето ми!

10. Книга от списъка за четене, която всички вече са прочели , само ти не си?
Вероятно това е "Стъкленият меч" - продължението на "Алена кралица". Не обичам да чета книгите, когато всички останали ги четат, затова изчаквам страстите да поутихнат. Вероятно ще я прочета следващият месец.

11. Книга от списъка за четене, която "умираш да прочетеш"?
Не са никак малко книгите, които умирам да прочета - "Птиците умират сами", "Опасни връзки", "Гордост и предразсдъци", "Джейн Еър", "Сезонът на злополуките", "Гневът и зората". Най-напред за тези се сещам.

12. Колко книги за четене сте си отбелязали в Goodreads?
138, но броят им се увеличава с всеки изминал ден, затова това е съвсем относително число.

п.п. Най-случайно попаднах на тази платформа, чрез която да изчислим колко време ще ни отнеме да прочетем книгите, които сме поставили в свояTBR list и понеже е абсолютно тематично реших да я споделя с вас. Кликнете тук 

От мен до скоро! <3
Ади К.

Снимка източник: 1

4 коментара:

  1. Радвам се ,че Тагът ти е харесал , а това приложение за изчисляване на времето за прочитане на книгите е страхотно :) Според него ще прочета книгите от списъка си след 2години и 3 месеца :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна публикация! :) И ти благодаря за сайта с изчислението. Оказва се, че ще съм на 44, когато си завърша списъка, хаха. Със сигурност ще отнеме по-малко. :D

    ОтговорИзтриване