четвъртък, 31 декември 2015 г.

Най-доброто от 2015 & повече за 2016 Reading Challenge

Здравейте! Ето, че и още една година премина неусетно, но оставяйки безброй спомени и нови преживявания. За себе си мога да кажа, че беше една прекрасна година - срещнах много нови и прекрасни хора, които съм благодарна, че имам в живота си, постигнах по-голямата част от целите, които си бях определила в края на 2014, докоснах се до очарователни литературни творби. Оценявам как всичко това ме промени само към добро!
В читателски план през изминалата година прочетох някои наистина невероятни книги, други не толкова, но все пак възнамерявам да споделя малко повече само за 5те най-добри попадения през 2015, като на пръв поглед всичките се различават едно от друго по жанр или време на създаване.

"Граф Монте Кристо" от Александър Дюма-баща. Един от най-великите романи в историята на човечеството безспорно. Всеки, който се е докоснал до него под една или друга форма, би трябвало да го знае. Думите тук са просто излишни.

"Крадецът на книги" от Маркъс Зюсак. Признавам си, че не съм чела друго от него, което ще се постарая да се промени през 2016, но наистина съм впечатлена от стила му на писане. Освен това романът е наистина стойностен и успя много силно да ме трогне.

"Елинор и Парк" от Рейнбоу Роуъл. Очаквах типичната тийн любовна история, но в действителност романът е много повече от това. 

"В полите на Витоша" от Пейо Яворов. Яворов е любимият ми български поет, а "В полите на Витоша" - любимото ми негово произведение. Прочетох го за няколко часа и доста си поплаках. И дори още повече, докато го гледах на сцената на театър "Българска армия".

"Дядо Горио" от Оноре дъо Балзак. Не се чете лесно, поради дългите описания, а героите са немалко на брой, което допълнително усложнява сюжета. В края романът ме остави безмълвна и също успя да ме разплаче.

Прочетох няколко романа на Агата Кристи -  "Убийството на Роджър Акройд", "Пет малки прасенца" и "Хикъри Дикъри Док", всички от които забележителни и непредсказуеми; "Demain" на Guillaume Musso, която получих като подарък от училище; прочетох първата част от трилогията "Игрите на глада" на Сюзан Колинс"Хартиени градове" и "Will Grayson, will grayson" на Джон Грийн също са част от прочетените през 2015, "Хамлет" на Шекспир, "Тартюф" на Молиер, "Робинзон Крузо" на Даниел Дефо от задължителната литература.



За 2016 освен всички останали цели, съм си поставила да изпълня възможно най-голяма част от 2016 Reading Challenge, което можете да погледнете, като натиснете тук Аз с удоволствие се захващам с това предизвикателство и предизвиквам всеки, който има желание да го направи.

Последно, но не на последно място, пожелавам на всичките си близки, на всеки, който чете това, една ползотворна година с незабравими преживявания и постигнати цели. Нека бъде по-добра от всяка досега и изпълнена с щастливи мигове и повече поводи за усмивка. Бъдете здрави, щастливи и благодарни за всеки един миг! 
Искрено Ваша,
Ади!





Няма коментари:

Публикуване на коментар