сряда, 27 януари 2016 г.

The Harry Potter Spells Book Tag



Здравейте! Наскоро видях този таг из блог пространството и като заклет почитател на историята за момчето-магьосник, много ми хареса и реших да го направя и аз.


1. Акцио - предстояща книга, която нямаш търпение да си вземеш
Тук залагам на Glass Sword - втората книга от поредицата "Алена кралица" на Виктория Айвярд. Нямам търпение да разбера какво ще се случи между Мер, Кал и Мейвън и какви нови обрати ги очакват.


2. Алохомора - книга, "отваряща" началото на поредица
"Рубиненочервено" на Керстин Гир е страхотно начало на поредицата "Скъпоценни камъни". Историята е наистина впечатляваща и завладяваща от началото до самия края. В близко бъдеще ще прочета и останалите две части -"Сапфиреносиньо" и "Смарагдовозелено".


3. Експекто Патронум - книга, свързана с хубави спомени 
от детството ти
"Братята с лъвски сърца" на Астрид Линдгрен е най-най-любимата ми детска книжка. Прочетох я за ден в един от малките класове и представете си колко много ми е харесала, щом бях се захванала да й пиша мое продължение. Също така си мисля, че именно това е книгата, която събуди у мен любовта към четенето.





4. Приори Инкантато - последната книга, която прочете


Вчера дочетох "Аутсайдерът" на Маркъс Зюсак. Макар и доста кратка, книгата ми хареса и в най-скоро време ще можете да прочетете нейното ревю. В края на 2015 си обещах, че ще прочета и други романи на Зюсак, радвам се, че го направих и определено си заслужаваше. Нямам търпение да се докосна и до "Аз съм пратеникът".




5. Обливиате - книга, която би искал никога да не беше чел
Всяка книга е прекрасна сама по себе си и ме научава на нещо ново, но "Do Androids Dream of Electric Sheep?" само ми показа, че съществуват книги, за които просто не мога да кажа нищо хубаво. Нямаше и един момент, който да ми привлече и най-вече, да ми задържи вниманието, колкото и да е популярна сред почитателите на научно-фантастичната литература.




6. Ридикулус - книга, която поражда смях
Хрумва ми "Тюртюф" на първо място - изключително забавна, осмива лековерието и освен това, въплъщава действителни образи от съвремието на автора като самият Луи XlV например.






7. Круцио - книга,  болезнена за четене

За съжаление една приятелка без да иска ме "спойлна" за края на "Всички наши места" на Дженифър Нивън и тоест по неволя научих как приключва. Въпреки това реших да я прочета и дори в самото начало си беше болезнено за мен, знаейки как свършва. 
Тази книга без съмнение ще бъде неведнъж препрочитана и ще остане дълго сред най-любимите ми!


Не знам кой е правил този таг и кой не, но на свой ред тагвам ПамелаИлиана и Юлия :)


3 коментара: