петък, 15 юли 2016 г.

BookTube-a-Thon 2016 TBR


Здравейте! Реших да взема участие в един изключително популярен сред буктюбърите читателски маратон и в днешния пост ще ви кажа заглавията, които подбрах както и самите категории. Всъщност това ще е първият книжен маратон, в който ще участвам, затова и съм много развълнувана! Маратонът ще се проведе в периода 18 - 24 юли.

1. Read a book with yellow on the cover - за тази категория си избрах "Летни дни и летни нощи" - сборник с разкази на едни от най-любимите ми ya автори. От много време ми се иска да я прочета и се радвам, че най-накрая ще го направя. 


2. Read a book only after sunset - хм, тази категория наистина е оригинална. Вероятно в последствие ще избера заглавие за тук, тъй като не си падам особено по четенето вечер.

3. Read a book you discovered through booktube - за тази категория избирам "The Geography of You and Me" на Jennifer E. Smith. Това е третата книга от нашето съвместно четене с Йоли и Натали (по идея на Йоли благодарение на booktube) като по-късно се сетих, че бях гледала ревюто на hails hearts nyc. Романтична история с много пътувания, нямам търпение да прочета и нея!

4. Read a book by one of your favourite authors - "Когато кучетата плачат" на Маркъс Зюсак успешно препокрива тази категория. Още след като прочетох "Крадецът на книги" Маркъс Зюсак зае челно място сред най-любимите ми автори, а сега трилогията му за братята Улф още веднъж доказа, че това не е случайно. Надявам се финалът на поредицата да е също толкова впечатляващ!

5. Read a book that is older than you - тази категория ще бъде заета от класика в българската литература - "Бай Ганьо" (1895г.) на Алеко Константинов. Преди 3-4 години за първи път прочетох книгата, а сега е време да я препрочета. 


6. Read and watch a book-to-movie adaption - след като гледах "Полунощ в Париж", в който присъстваха мотиви от Ерата на Джаза, много ми се прииска да се докосна до литературата от тогава. Най-накрая моментът настъпи и какво по-подходящо заглавие от "Великият Гетсби" на едноименния Франсис Скот Фитзджералд! Заедно с това ще гледам и филмовата адаптация с Леонардо ди Каприо.


7. Read 7 books - ще се постаря да прочета изброените 5 книги, но не смятам да си поставям такава висока цел като 7 заглавия за седмица. Все пак най-важното е да се насладя на прочетеното!

Това са моите 5 книги с общо 1266 стр. Не съм сигурна дали ще успея да прочета всичките, но ще се постарая.
Тъй като, както казах, това е първият читателски маратон, в който планирам да взема участие, затова и не съм си поставила неизпълними цели. Обикновено проточвам прочитането на книгите си повече от необходимото, затова и благодарение на този маратон се надявам да успея да прочета повече и да наваксам малко или много както с училищните списъци, така и със собствените си желани заглавия! Пожелавам успех на всеки, който е решил да се включи в този или в който и да било друг книжен маратон! И не забравяйте - най-важното е да се забавлявате! <3

Няма коментари:

Публикуване на коментар