петък, 8 април 2016 г.

Burn, Rewrite or Reread Book Tag

Здравейте! За днес съм подготвила един доста интересен таг и много благодаря на Ели, че ме отбеляза да го направя! <3 
А правилата са следните: Избирате си книги, пишете заглавията им на листчета, които сгъвате и разбърквате. След това теглите три и от тях избирате кои да изгорите, пренапишете или препрочетете. Аз си избрах 12 и така се получават четири рунда, но вие можете да изберете всяко число кратно на три. 
От своя страна тагвам МериНораМари и Катерина.
Забавлявайте се! И приятно четене(:

l рунд

Изтеглих:
 "Стъкленият трон" от Сара Дж. Маас
"Чужди очи" от Джил Хатауей
"Гневът и зората" от Рене Ахдие

Иии това аз наричам кошмар! Да трябва да избирам между "Стъкленият трон" и "Гневът и зората"... защо?! Е, със сигурност избирам да изгоря "Чужди очи"... въпреки че я прочетох за отрицателно време, не е нищо особено в сравнение с другите две. Та, все пак ще ми се наложи да избера... "Стъкленият трон" е великолепно начало на поредицата и е вече сред любимите ми книги, но няма да крия, че прекалено подробните описания на битките например ми се сториха леко отегчителни, затова избирам пренаписването й единствено без тях. "Гневът и зората" ще я препрочитам (един, два, три пъти...най-малко) и съм сигурна, че не би ми омръзнала просто защото е перфектна от началото до края.

ll рунд

Паднаха ми се:
"Домът на мис Перигрин за чудати деца" от Рансъм Ригс
"Клетниците" от Виктор Юго
"Хартиени градове" от Джон Грийн


Е, тук няма да е чак толкова трудно! Без капка колебание заявявам, че "Клетниците" ще бъде препрочетена - безспорно любима класика! Замислям се да върна "Хартиени градове" на Джон Грийн с единствената цел да пренапише финала, който безкрайно ме разочарова и просто не мога да приема! Като изключим това, целият замисъл на книгата много ми допада. Със огромно съжаление се налага да изгоря "Домът на Мис Перигрин за чудати деца". Макар и идеята й да е доста оригинална (особено взаимоотношенията между някои от героите хаха :D), но някак си не смятам, че след края има какво по-запомнящо да се случи (надявам се да греша).

lll рунд

Иии това са:
"Сирена" от Триша Рейбърн
"Алена кралица" от Виктория Айвярд
"Връзка" от Рейнбоу Роуъл


"Връзка" - толкоооова любима! Несъмнено отива към списъка за препрочитане! По същата причина, която изтъкнах и за "Стъкленият трон", една пренаписана версия на "Алена кралица" единствено без дългите и според мен излишни описания на двубоите е за предпочитане. Иии "Сирена" остава за изгаряне - тази книга просто не успя да ме спечели и това е.

и последен  lV рунд
Изтеглих:
"Хари Потър и даровете на смъртта" от Дж. К. Роулинг
"Игрите на глада" от Сюзан Колинс
"Всички наши места" от Дженифър Нивън


Нужно ли е изобщо да споменавам коя книга избирам да препрочета?! (ако все пак се чудите - "Хари Потър и даровете на смъртта"). "Всички наши места", която толкова ме разчувства, отива за пренаписване с единствената цел да се наблегне повече на причините, които довеждат до фаталното решение (тези, които сте я чели знаете за какво говоря). И нещо, което бас държа, че не очаквахте - "Игрите на глада" ще горят... Колкото и почитатели да има тази книга (а цялата поредица), аз не съм от тях и макар доста от антиутопиите да се базират именно на нея, не успях да я харесам. Не ми хареса това, че всичко се въртеше около борбата за оцеляване, нито пък елементът на избиването на участниците помежду им.

Е, надявам се да ви е било интересно! <3


Поздрави,

Ади К.

12 коментара:

  1. Оо, и аз ще пусна този таг след малко. :D Много трудни избори си направила и ти, милата...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма как, няма как с толкова хубави книги, които съществуват! Очаквам твоите избори! ^^

      Изтриване
  2. Определено беше интересно! Крайно време е да прочета "Гневът и зората". За "Алена кралица" не съм толкова сигурна, но втората книга - "Стъкленият меч" определено се нуждае от пренаписване. Колкото до "Сирена" - и на мен не ми хареса. Отново - страхотен пост! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кая ^^ "Стъкленият меч" все още седи на рафта ми, но скоро ще я прочета и нея. Тогава ще видя дали съм съгласна, че може да бъде и по-добра! Интересно ми е да прочета и твоя такъв пост! :)

      Изтриване
  3. Благодаря за тага, страшно забавно се очертава да става :)

    ОтговорИзтриване
  4. Според мен в "Стъкленият трон" трябва да има много повече сцени с битки, тъй като главната героиня е асасин, а помня, че през цялото време просто ядеше, говореше и четеше и от време на време тренираше, като по няколко изречения бяха отделени на двубоите. И даже точно заради липсата на такива описания бях намразила книгата първоначално, но след втората започнах да обичам поредицата. Сега, докато чета четвъртата книга съм все още на мнението, че липсват хубави сцени с битки, тъй като има много глави, в които Елин просто казва "беше убила този и този" и главата си продължава. :Д

    ОтговорИзтриване
  5. Е, мисля, че си ме разбрала погрешно - изразих предпочитанията си, които не включват дълги и подробни описания на всяко едно помръдване на героите по време на битките. А не присъствието на такива. :Дд

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, разбирам те перфектно и затова и написах, че всъщност почти няма описание на битки, че да има дълги и подробни описания на всяко едно помръдване на героите, които ако ги имаше, повярвай ми, книгите щяха да са по-епични. :Д "Мъглороден" е пример за такива книги.

      Изтриване
    2. Това "почти няма" не означава, че изобщо няма, нито че не присъстват подробностите, за които говоря. Както и да е, изразих мнението и предпочитанията си, благодаря, че изрази своите. :Д

      Изтриване
  6. Вече разбирам болката ти, от час се чудя какво да направя :D

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ти,че направи тага ;3 Обаче i'm judging you задето изгори*метафорично* "Домът на мис Перигрин за чудати деца". Както казах,аз щях да изгоря Маргото :D Но все пак избора си е твой ;Д

    ОтговорИзтриване