петък, 1 април 2016 г.

5 причини да започнете поредицата "Академия за вампири" от Ришел Мийд



Здравейте! В днешния пост ще ви представя пет причини, заради които си струва да започнете поредицата "Академия за вампири" на Ришел Мийд, ако все още не сте го направили. Аз прочетох първата част миналата седмица и несъмнено надмина очакванията ми, което автоматично означава, че ще продължа със следващите, а и с втората поредица "Кръвни връзки". 

1. Светът, който авторката описва по нищо не се различава от нашия с изключение на това, че освен хора, съществуват две раси вампири - морои(смъртни; владеят магиите със земни елементи) и стригои (неживи и зли, убиват невинни). Съществуват и дампири - полувампири, полухора, посветили живота си да се усъвършенстват като пазители на мороите. Мороите посещават учебни часове по различни науки и езици в Академията "Св. Владимир", докато междувременно дампирите се обучават за пазители. 
Литературните световете, изградени на пръв поглед близки, а всъщност далечни от реалността, допълнително допринасят за това книгата да ми хареса - обичам реалистичността, разкрасена с фантастични елементи. 

2. Историята е много по-заплетена и задълбочена от това, което очаквах да прочета и затова се изненадах приятно. Оказа се, че всичките добри отзиви по адрес на книгата не са случайни. Ако си мислите, че "Академия за вампири" е поредната семпла и безсмислена вампирска история (тоест това, което аз си мислех, преди да я прочета), уверявам ви, че това далеч не е така. Ришел Мийд е поставила началото на една великолепна история, която ще ви се стори такава независимо на каква възраст я прочетете.



3. Героите се изградени невероятно без изключение и притежават абсолютно индивидуални характери, което е ключово, за да ги заобичам. Тепърва предстои развитие на различните герои, а и на взаимоотношенията помежду им, които очаквам с нетърпение в следващите части.


4. Неочакваната развръзка е още една причина, поради която си заслужава да се започне поредицата. За мен една книга е толкова хубава, колкото случващото се в нея се различава от това, което съм предполагала, че ще се случи. В това отношение "Академия за вампири" ми остави много добро впечатление и определено пробуди интереса ми към историята и развитието. 


5. Взаимоотношенията между героите са много интригуващи и дори само заради това си заслужава читателят да се запознае по отблизо с тях. И в това отношение предстоят изненади, приятни или не оставям на вас да разберете!


Това бяха петте неща в "Академия за вампири", които най-много ми допаднаха. Препоръчвам книгата на всеки почитател на фентъзи жанра, а и на четенето като цяло, който все още не е започнал поредицата, да го направи, защото колкото и клиширано да е присъствието на вампири, Ришел Мийд несъмнено е успяла да създаде една увлекателна и несъмнено оригинална история!


Искрено Ваша, 

Ади!

Снимки източник: 12

10 коментара:

  1. Определено ме привлече към поредицата, ще я имам предвид, все се чувствам все едно само аз не съм почвала дадена поредица.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз много често се чувствам така, има тоолкова поредици, които сякаш всички са прочели и само аз не... Много се радвам, че съм пробудила у теб интерес към Академията! Надявам се да ти хареса, ако решиш да я зачочнеш!

      Изтриване
  2. Обичам тази поредица. <3 По принцип и аз съм против плоските вампирски истории, но "Академия за вампири" е на светлинни години от това, въпреки абсурдните си корици. :D Всяка следваща книга е дори още по-добра от предишната, почвай ги смело, ще останеш много изненадана. :3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво повече от това?! ^^ Историята се заплете още в края на първата част, което със сигурност ще доведе до какво ли не в следващите ;д Скоро продължавам с втората част! :3

      Изтриване
  3. Обичам я!!! Няма нещо, което да не съм харесала в тази поредица досега. Както са написали по-горе става все по-добра с всяка следваща книга, така че няма да останеш разочарована.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Със сигурност няма да остана разочарована, поредицата е прекрасна!

      Изтриване
  4. Задължително след Академия за вампири, прочети и Кръвни връзки.На ме Кръвни връзки ми хареса повече и от Академия... а обожавам книгите за Роуз.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, възнамерявам да прочета и "Кръвни връзки" след това (:

      Изтриване
  5. Mного много ме радва, че ти е харесала ! :) Изброила си точните причини, поради които аз също харесвам поредицата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаряя, Съни ^^ Радвам се, че постът ти в харесал! А за поредицата се убедих, че няма как да не се хареса на човек. :)

      Изтриване